Pate cu ficat de pui si ciuperci

Printeaza

Pate cu ficat de pui si ciuperci din: ficat de pui, ciuperci, unt, smantana, sare, piper, ceapa, ulei.

Ingrediente:Pate cu ficat de pui si ciuperci

  • 300 g ficat de pui
  • 400 g ciuperci conservate sau 600 g ciuperci proaspete
  • 100 g unt
  • 100 g smântână
  • sare
  • piper alb măcinat
  • 1 ceapă mică
  • 4 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Speli ficatul în mai multe ape, îl scurgi şi îl cureţi, pe cât posibil, de pieliţe.

Il înăbuşi într-o tigaie cu 2 linguri ulei încins, turnând periodic câte o lingură de apă şi amestecând uşor, până când îşi schimbă culoarea şi se pătrunde.

Il scoţi pe o farfurie şi îl păstrezi la cald.

Speli ciupercile proaspete, le cureţi şi le tai în felii subţiri, pe dtfe le înăbuşi, de asemenea, într-o tigaie cu restul de ulei încins, amestecând până când scade toată zeama pe care şi-o lasă. Spre final, adaugi ceapa curăţată si fin tocată.

Pui în robotul de bucătărie ficatul şi ciupercile călduţe, ceapa călită, untul şi smântână. Mixezi până obţii o pastă fină, pe care o sărezi şi condimentezi după gust.

O aşezi într-o tăviţă şi o acoperi cu o peliculă fină de unt topit şi cu felii de ciuperci. Inainte de servire, păstrezi pasta în frigider 4-5 ore.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.