Patatas bravas cu sos de rosii

Printeaza

Patatas bravas cu sos de rosii din: cartofi, boia, ulei, sare, piper, ceapa, rosii, chili, usturoi, otet, zahar.

Ingrediente:Patatas bravas cu sos de rosii

  • 1 kg cartofi albi
  • 1 linguriţă boia afumată
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • piper măcinat

Pentru sos:

  • 1 ceapă mică
  • 50 ml ulei
  • 400 g rosii decojite
  • boia dulce afumată
  • chili
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 linguriţă oţet
  • 1 linguriţă zahăr

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii, îi tai în felii pe lungime sau în cuburi şi îi fierbi într-o oală fără capac, timp de 5 minute. Ii scurgi într-o sită şi îi laşi puţin să se mai răcească. Ii stropeşti cu ulei şi îi presari cu boia, sare şi piper după gust, după care amesteci uşor.

Aşezi cartofii într-un singur strat, într-o tavă îmbrăcată în hârtie de copt. Introduci tava în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, timp de aproximativ 35 de minute, până când se pătrund şi prind o uşoară crustă.

Pentru sos, cureţi ceapa, o tai mărunt şi o căleşti câteva minute, în uleiul încins. Adaugi roşiile mărunţite şi continui fierberea până când sosul scade. Pasezi roşiile până obţii o pastă de consistenţa smântânii, în care adaugi boia, chili, usturoiul curăţat şi zdrobit, oţetul şi zahărul, pentru a mai „tăia” din aciditate.

După ce sosul s-a răcit, îl serveşti cu cartofii calzi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.