Păstrăvi rasol
PrinteazaPăstrăvi rasol
- păstrăvi
- zarzavat
- oţet
- ulei
- zeamă de peşte
- sare
Mod de preparare:
Fiind un peşte foarte sensibil, păstrăvul se ţine permanent la gheaţă. Se ia un vas potrivit pentru cantitatea respectivă de păstrăvi, în care se fierbe zarzavatul circa 30 min.
Se pun apoi păstrăvii curăţaţi şi spălaţi, lăsîndu-i să fiarbă foarte încet 3—6 min, ca să nu se fărîmiţeze. Se adaugă în apă 10 linguri de oţet şi sare.
Păstrăvul fiert se lasă să se răcească în zeamă, apoi se scoate şi se pune pe un platou. Cine doreşte să-1 cureţe de piele, îl scoate din zeamă puţin călduţ, altfel nu se curăţă uşor.
Se toarnă deasupra un sos preparat din ulei, oţet şi zeamă în care a fiert peştele.
Pofta buna!