Păstrăvi cu sos cu vin

Printeaza

Păstrăvi cu sos

Ingrediente:Păstrăvi cu sos cu vin

  • 7 păstrăvi medii
  • 1 ceapă mare
  • 2 căpăţâni de usturoi
  • 2 leg. pătrunjel
  • 1 morcov
  • l/2 ţelină
  • 1 păstărnac
  • 8 ciuperci
  • 100 ml vin alb demisec
  • 50 ml ulei
  • 100 g unt
  • 50 ml bulion
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 21 boabe de piper
  • 2 foi de dafin
  • l/2 lămâie
  • sare
  • piper măcinat
  • cimbru
  • condiment din legume uscate

 

Mod de preparare:

Se curăţă păstrăvii şi se freacă bine cu mujdeiul obţinut dintr-o căpăţână de usturoi, sare, piper.

Se pune în interiorul fiecărui peşte câte un vârf de cuţit unt. Se lasă la rece peste noapte. Se taie ceapa peştişori şi se pune la prăjit în unt.

Se adaugă legu­mele tăiate în feliuţe şi se călesc cu ceapa 7-8 minute. Se unge cu ulei o tavă încăpătoare şi se aşterne un “covoraş” de legu­me peste care se pune ceapa prăjită.

Se aşază păstrăvii unul lângă altul, se toarnă cu lingura bulion pe fiecare şi se pun câte 3 boabe de piper pe fiecare peşte.

Se presară cimbru, pătrunjel şi se adaugă 2 foi de dafin. Se ţine tava în cuptorul încins 10 minute.

Se adaugă şi vinul, se mişcă tava să. nu se lipească le­gumele şi se mai lasă la cuptor, la foc mic încă 10-15 minute. Se scoate tava, se ornează cu pătrunjel proaspăt şi se stoarce peste peşte jumătate de lămâie.

Se prepară şi un mujdei dintr-o căpăţână de usturoi, se adaugă puţin ulei şi se amestecă până se obţine o pastă cu aspect de maioneză. Se amestecă acest mujdei cu smântână, sare şi pătrunjel tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.