Pastrav umplut cu ciuperci si verdeata

Printeaza

Pastrav umplut cu ciuperci si verdeata din: pastravi, lamaie, sare, piper, verdeata asortata, usturoi, ciuperci, ceapa verde, unt, ulei de floarea soarelui.

Ingrediente:Pastrav_umplut_cu_ciuperci_si_verdeata

  • 4 pastravi de circa 280 g
  • 1 lamaie
  • sare
  • piper
  • 1 legatura verdeata asortata (ceapa ciorii, patrunjel si marar)
  • 2 catei de usturoi
  • 150 g ciuperci champignon
  • 2 cepe verzi
  • 40 g unt
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui

 

Mod de preparare:

Păstrăvii se spală cu apă rece pe dinăuntru şi pe dinafară şi se şterg apoi cu prosoape de bucătărie din hârtie.

Se taie în jumătate lămâia şi se stoarce sucul. Păstrăvii se stropesc de jur-împrejur cu suc de lămâie, apoi se sărează şi se piperează bine.

Se spală verdeţurile, se scutură şi se toacă mărunt. Se curăţă usturoiul şi se pisează. Se curăţă ciupercile, prin frecare cu un prosop umed şi se taie felii.

Se spală şi se curăţă ceapa verde, apoi se taie rondele late de 1 cm.

Se aşază într-un castron feliile de ciuperci şi rondelele de ceapă şi se adaugă apoi usturoiul pisat.

Se adaugă în vas untul moale şi verdeaţa tocată şi se amestecă toate bine. Se sărează şi se piperează după gust.

Păstrăvii se umplu cu această compoziţie, apoi se închide burta cu ajutorul unor scobitori sau frigărui mici de lemn.

Se încinge uleiul într-o tigaie şi se prăjeşte înăuntru peştele timp de cca 4 min. pe fiecare parte. Se întoarce cu grijă.

Se aşază peştele pe farfurii speciale, alungite şi se ornează eventual cu ceapă verde, alte verdeţuri, ciuperci şi lămâie.

Pastrav umplut cu ciuperci si verdeata

Pastrav_umplut_cu_ciuperci_si_verdeata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.