Pastrav umplut aromat

Printeaza

Pastrav umplut aromat din: pastrav, ulei, lamaie, unt, ceapa, orez, condimente, scortisoara, migdale, alune.

Ingrediente:Pastrav_umplut_aromat

  • 1 păstrăv de aprox. 1 kg
  • 12 frunze de viţă-de-vie mari, spălate
  • 30 ml ulei
  • 1 lămâie şi 1 limetă, feliate, pentru a servi

Pentru umplutura:

  • câte 15 ml ulei de măsline şi unt
  • 1 ceapă, mărunţită
  • 200 ml orez jasmine sau orez basmati
  • 50 g condimente chinezeşti 5 arome
  • 1 foaie de dafin
  • 1 băţ de scorţişoară
  • 450 ml apă fiartă
  • 5 g sare
  • 30 g frunze de pătrunjel, tăiate mărunt
  • coaja de la 1 lămâie
  • 60 g fulgi de migdale prăjite
  • 15 g alune, rumenite

 

Mod de preparare:

Pentru umplutură, prăjeşte ceapa în ulei şi unt până devine transparentă. Adaugă orezul şi condimentele şi prăjeşte 2 minute, până când toate boabele sunt acoperite cu ulei.

Adaugă apa fiartă şi sarea, acoperă cratiţa cu un capac şi lasă pe foc aproximativ 12 minute, sau după instrucţiunile de pe pachet. Adaugă restul ingredientelor, ia cratiţa de pe foc şi lasă să se răcească.

Preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Spală peştele, apoi usucă-l bine cu un prosop din hârtie. Cu grijă, taie-l de-a lungul şirei spinării şi înlătură oasele. Asezonează-l în interior şi pe-afară cu sare şi piper.

Umple-l cu amestecul de orez. Infăşoară peştele în frunzele de viţă (coada şi capul pot rămâne neacoperite) şi leagă-l cu o aţă. Pune-l într-o tavă şi coace-l 45 de minute.

Scoate apoi sfoara şi serveşte-l imediat, alături de felii de lămâie şi limetă.

Pastrav umplut aromat

Pastrav_umplut_aromat

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.