Păstrăv, raci şi manătărci la capac

Printeaza

Păstrăv, raci şi manătărci la capac

Ingrediente:Păstrăv, raci şi manătărci la capac

  • 12 capace
  • 500 g păstrăvi
  • 30 cozi de raci
  • 300 g manătărci
  • sare
  • piper
  • 200 gunt
  • 3/4 lingură făină
  • 1 1/2 pahar vin
  • 3 linguri smîntînă
  • 60 g caşcaval
  • 1/2 ceapă
  • 600 g cartofi
  • 3 gălbenuşuri
  • nucşoară rasă
  • puţină fidea

 

Mod de preparare:

Se prepară un pireu de cartofi (din 600 g cartofi, 60 g unt, 2 gălbenuşuri, sare şi nucşoară rasă) cu care se spriţuieşte conturul vasului şi circumferinţa fundului.

Vinul cu puţin piper se fierbe pînă cea scăzut trei sferturi. Separat se face un rîntaş blond cu 60 g unt şi făină şi se stinge cu 1/2 1 supă sau zeamă de raci.

Se pune vinul scăzut, apoi se leagă cu gălbenuşul, smîntînă şi fi­deaua fiartă.

Mînătărcile se taie mărunt, se sotează cu unt şi ceapa tocată. Păstrăvul se dă la cuptor 10 minute cu sare şi unt sau ulei.

Cînd este gata se scot oasele şi se taie bucăţi împreună cu racii fierţi (cozile), apoi se amestecă cu 1-2 linguri de sos şi se umplu capacele.

Se napează cu restul de sos, se presară cu caşcaval ras şi cu unt topit şi se gratinează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.