Pastrav pe pat de ceapa

Printeaza

Pastrav pe pat de ceapa din: pastravi, ceapa verde, usturoi, sare, piper, ulei, rosii, cimbru, marar, vin, lamai, dafin.

Ingrediente:Pastrav pe pat de ceapa

  • 4 păstrăvi medii
  • 2-3 legături ceapă verde
  • 2 fire ustroi
  • sare
  • piper măcinat
  • 3-4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 2 roşii
  • cimbru verde şi uscat
  • mărar verde
  • 100 ml vin alb dulce
  • 1-2 lămâi
  • o foaie dafin

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se spală păs-trăvii, apoi se taie capetele.  Separat, se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală, se toacă şi se pun într-o tavă.

Pestele se condimentează cu sare, piper, cimbru, apoi se aranjează pe patul de ceapă. Se stropeşte cu ulei şi vin.

Roşiile tăiate se pun peste peşte. Se acoperă tava cu folie de aluminiu şi se dă la cuptor. Cu 10-15 minute înainte de a opri focul, se îndepărtează folia. Se serveste cu cartofi noi nature, felii de lămâie şi mărar.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.