Păstrăv cu legume

Printeaza

O reteta de pastrav cu legume din: pastrav, conopida, varza de bruxelles, ardei rosu, usturoi, portocale, sare, piper, ulei de masline, patrunjel si sos de soia.

Ingrediente:Păstrăv cu legume

  • 1 kg păstrăv
  • 250 g conopidă
  • 200 g varză de Bruxelles
  • 1 ardei roşu
  • 2 cepe
  • câţiva căţei de usturoi
  • 2 portocale
  • sare
  • piper
  • 60 ml ulei de măsline
  • pătrunjel
  • sos de soia

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ceapa şi usturoiul şi le tăiaţi mărunt. Curăţaţi peştele, îl evisceraţi şi îl spălaţi bine. Ungeţi peştele cu 2 linguri ulei şi îl aşezaţi pe un pat de ceapă.

Îl stropiţi cu zeama de la o portocală, îl presăraţi cu piper şi puţină sare şi introduceţi tava în cuptorul cald, la foc mijlociu, pentru 20 de minute.

Separat, curăţaţi şi spălaţi legumele rămase. După caz, le tăiaţi în bucăţi mari sau mici. Le fierbeţi în abur, pentru 15 minute. Repartizaţi în farfurii peştele şi legumele şi le stropiţi cu zeama portocalelor rămase şi sosul de soia. Decoraţi cu frunze de pătrunjel.

Păstrăv cu legume

Păstrăv cu legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.