Păstrăv la grătar, cu legume înăbuşite

Printeaza

Păstrăv la grătar, cu legume înăbuşite din: pastravi, lamaie, conopida, broccoli, pastai verzi, ceapa verde, ardei gras, morcov, mazare, porumb, sare, piper, ulei de masline.

 

Ingrediente:Pastrav_la_gratar_cu legume_înabusite

  • 2 pastravi de 500-600 g fiecare
  • 1 lamaie
  • cateva buchetele de conopida si broccoli
  • 50 g pastai verzi
  • 4 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 morcov
  • 5 linguri mazare
  • 5 linguri porumb din conserva
  • sare
  • piper
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Cureţi peştii, îi speli bine şi îi usuci cu ajutorul unor prosoape de bucătărie.

Stropeşti peştele cu zeamă de lămâie şi îi presari cu sare şi piper după gust. Păstrezi peştele în frigider.

Speli legumele, apoi le cureţi şi le tai după preferinţă. într-un vas termorezistent uns cu 1 lin­gură de ulei, aşezi legume­le, torni în vas 1/2 cană apă şi presari peştele cu sare şi piper după gust.

Acoperi vasul cu un capac şi îl introduci în cuptorul cald, pentru aproximativ 20 de minute.

Incingi grătarul, îl ungi şi frigi pe el peştele, întorcându-l pe ambele părţi.

Serveşti peştele stropit cu zeamă de lămâie, alături de legumele înăbuşite.

Păstrăv la grătar, cu legume înăbuşite

Pastrav_la_gratar_cu legume_înabusite

Pofta buna!

 

 

 

 

 

 


poate iti place si:

File de pastrav la gratar

Pastrav la gratar cu patrunjel si busuioc

Pastrav la gratar cu patrunjel si busuioc din: patravi, lamai, patrunjel, sare, piper, busuioc. Ingrediente: 4 păstrăvi, curăţaţi 2 lămâi 1 legătură cu pătrunjel verde sare piper busuioc proaspăt   Mod de preparare: Asezonează peştele după gust. Taie mărunt pătrunjelul şi busuiocul. Introdu verdeaţa în interiorul peştelui. Taie lămâile în felii subţiri şi introdu câte 2-3 […]

 

Pastrav copt pe gratar

Pastrav copt pe gratar

Pastrav copt pe gratar din: usturoi, cimbru, piper, dafin, pastrav, lamai, unt, patrunjel. Ingrediente: 1 căţel de usturoi, bine zdrobit 2 linguriţe cimbru proaspăt, tocat mărunt, sau 1 linguriţă cimbru uscat 1/4 linguriţă piper măcinat 6 păstrăvi (350-400 g fiecare), curăţaţi 6 foi de dafin 6 linguri unt topit 2 lămâi (zeama) 1/4 cană pătrunjel […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.