Pastrav la cuptor cu ceapa murata si otet de Modena
PrinteazaPastrav la cuptor cu ceapa murata si otet de Modena din: file de pastrav, telina, praz, busuioc, patrunjel, cimbru, ceapa murata, otet, vin, fumet de peste, ulei, sare, piper.
- 4 bucăţi file de păstrăv (circa 100 g fiecare)
- 30 g telina
- 30 g praz
- 10 g busuioc
- pătrunjel
- cimbru
- 80 g ceapă murată
- 20 ml oţet balsamic de Modena Ponti
- 30 ml vin alb
- 50 ml fumet de peşte
- 20 ml ulei de măsline extravirgin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Aşezaţi fileul de păstrăv, asezonat cu sare şi piper, înfr-un vas termorezistent, uns în prealabil cu puţin ulei.
Tăiaţi ţelina şi prazul în felii subţiri şi adăugaţi-le peste fileul de păstrăv.
Condimentaţi cu mirodeniile, ceapa murată, vinul alb, oţetul balsamic de Modena Ponţi şi fumet-ul de peşte.
Acoperiţi vasul cu foliedealuminiu şi introduceţi-l la cuptor, la o temperatură de 200 °C timp de 20 de minute.
Pofta buna!