Pastrav in sos de praz

Printeaza

Pastrav in sos de praz din: ceapa, praz, pastrav, sare, unt, vin, fond de peste, oregano, cimbru, piper, praf de usturoi, piper cayenne, boia, smantana.

Ingrediente:Pastrav in sos de praz

  • 2 cepe
  • 2 fire de praz
  • 12 fileuri de păstrăv
  • sare
  • 100 g unt
  • 250 ml vin alb
  • 250 ml fond de peşte
  • câte 1/2 linguriţă de oregano şi cimbru mărunţit
  • câte 1/2 linguriţă de piper, praf de usturoi, piper Cayenne şi boia
  • 250 ml smântână dulce

 

Mod de preparare:

Se curăţă ceapa şi se toacă. Se curăţă prazul, se spală şi se taie rondele.

Se usucă prin tamponare fileurile de păstrăv şi se sărează.

Se topesc 2 linguri de unt într-o cratiţă şi se călesc ceapa şi prazul.

Amestecul se stinge cu vinul şi cu fondul de peşte, apoi se adaugă oregano, cimbru şi condimentele.

Se dă în clocot întregul amestec, după care se adaugă fileurile de peşte.

Se lasă să clocotească circa 10 minute la foc mic, apoi se scot bucăţile de peşte şi se păstrează la cald.

Zeama rămasă se lasă să scadă la jumătate, se adaugă smântână şi se mai lasă la scăzut.

Sosul rezultat se toarnă peste fileurile de păstrăv. Ca garnitură se serveşte un mix de orez şi orez sălbatic.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.