Pastrav la gratar
PrinteazaPastrav la gratar din: file de pastrav, sare grunjoasa, piper, cimbru, usturoi, ulei de masline, ceapa rosie, salata verde, ardei iute, otet balsamic, miere si patrunjel.
- 800 g file de pastrav
- sare grunjoasa
- piper
- cimbru
- 4 catei de usturoi
- 3-4 linguri ulei de masline
pentru salata:
- o ceapa rosie
- o salata verde
- 2 ardei iuti
- 2 linguri otet balsamic
- ulei de masline
- o lingura miere
- patrunjel pentru ornat
Mod de preparare:
Se curăţă usturoiul şi se pasează. Se adaugă ulei, cimbru, sare şi piper şi se ung bucăţile de peste.
Intre timp, se curăţă şi se spală ceapa şi salata verde. Oţetul balsamic, mierea, uleiul şi ceapa tocată mărunt se amestecă.
Se adaugă ardeiul iute, sare şi piper, iar la final se pune salata verde tăiată fin.
Se pun bucăţile de peşte pe grătarul uşor încins.
Se rumenesc uniform şi se servesc cu salata verde.
Se ornează cu pătrunjel proaspăt.
Pastrav la gratar
Pofta buna!
Delicios pastravul asta la gratar