Pastrav la cuptor

Printeaza

Pastrav la cuptor din: pastravi, sare, piper, ulei de masline, vin, otet aromatic, usturoi, foaie de dafin, condimente, cimbru, cartofi, salata, ceapa si rosii.

 

Ingrediente:

  • 4 pastravi
  • sare
  • piper
  • 30 ml ulei de masline
  • 40 ml vin alb dulce
  • 2-3 linguri otet aromatic
  • 4-5 catei usturoi
  • o foaie de dafin
  • condiment pentru cartofi
  • o crenguta cimbru

pentru garnitura:

  • 5-6 cartofi
  • o salata
  • o ceapa alba
  • 4 rosii

 

Mod de preparare:

Se iau păstrăvii, se curăţă şi se spală bine. Se stropesc cu ulei, vin şi oţet şi se condimentează cu sare, piper, cimbru, foaia de dafin şi usturoi şi se bagă la cuptor.

Se lasă să se rumenească şi se mai stropesc din când în când cu sosul din tavă, ca să nu se usuce.

Intre timp, se spală cartofii, se taie bucăţi, se condimentează cu sare şi condiment pentru cartofi şi se pun să se prăjească în ulei. Se scot după ce au căpătat o crustă aurie.

Se spală salata, se rupe şi se pune într-un bol de plastic. Salata se prepară cu roşiile şi ceapa şi se condimentează cu sare şi piper.

Se stropeşte cu ulei şi se acreşte cu zeamă de lămâie. Păstrăvul se serveşte cu salata verde, cu cartofii prăjiţi şi se ornează cu feliuţe de lămâie.

 

Pastrav la cuptor

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

retete

Pastravi cu pesto de patrunjel

Pastravi cu pesto de patrunjel din: pastravi, usturoi verde, ulei de masline extravirgin, lamaie, alune, sare, piper, patrunjel, cimbru. Ingrediente: 4 păstrăvi 1 legătură usturoi verde 100 ml ulei de măsline extravirgin ¼ lămâie 100 g nuci sau alune sare piper măcinat patrunjel cimbru     Mod de preparare: Cureți peștii, îi speli bine, iar […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.