Pastrav cu baby spanac

Printeaza

Pastrav cu baby spanac din: pastrav, mandarine, ulei de masline, sare, piper, nucsoara, baby spanac, unt, lamai, ceapa.

Ingrediente:Pastrav_cu_baby_spanac

  • 800 g pastrav
  • 2 mandarine
  • 4 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • nucsoara
  • 200 g baby spanac
  • 50 g unt
  • 2 lamai
  • 1 ceapa alba mica

 

Mod de preparare:

Tăiaţi fileurile de păstrăv în bucăţi cu lăţimea de 7-8 cm. Curăţaţi mandarinele şi desfăceti-le în segmente.

Puneţi într-o tavă 2 linguri ulei, 100ml apă şi păstrăvul, mandarinele şi condimentele, după plac.

Puneţi tava la cuptor şi stropiţi din când în când ingredientele cu sosul din tavă. Este mai simplu dacă puneţi deasupra tăvii o folie aluminată.

După 30 – 40 de minute, scoateţi folia şi mai lăsaţi tava la cuptor la foc mic. Stoarceţi lămâile şi amestecaţi zeama lor cu 2 linguri ulei de măsline.

Omogenizaţi amestecul cu o furculiţă sau cu mixerul şi turnaţi-l peste peşte, când este gata şi aţi scos tava din cuptor. Separat, pregătiţi garnitura.

Spanacul spălat şi zvântat se trage la tigaie în untul în care s-a călit uşor o ceapă tăiată solzişori fini.

Se scurge sosul excedentar şi se montează garnitura de spanac împreună cu bucăţile de peşte.

Pastrav cu baby spanac

Pastrav_cu_baby_spanac

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Delicioasa reteta asta, numai ca acum nu se mai gaseste spanac decat la punga

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.