Pastrama de peste

Printeaza

Pastramă de peşte din: peste, sare grunjoasa, ceapa, morcovi, boabe de piper, usturoi, ienibahar, dafin, cimbru.

Poate te intereseaza si Pastrama de pasare

Ingredinete:Pastrama de peste

  • 8 kg peşte curăţat
  • 180 g sare grunjoasă
  • 3 cepe
  • 5 morcovi
  • 1 pachet boabe de piper
  • 1 şi 1/2 căciulie usturoi
  • ienibahar
  • dafin
  • cimbru după gust

 

Mod de preparare:

Trebuie întâi să faci baiţul în care va sta peştele.

Pentru aceasta pui la fiert 6 l apă în care adaug ceapa şi morcovii tăiaţi rondele, sarea, piperul, ienibaharul, dafinul, cimbrul.

După ce au dat şi un clocot, laşi la răcit şi după aceea torni soluţia peste bucăţile de peşte şi laşi totul aşa timp de 48 de ore.

Scoţi peştele din baiţ, îl laşi să se scurgă bine de soluţie şi-l dai la afumat pentru maximum 2 ore.

La afumătoare poţi folosi lemne de măr, prun, brad sau fag.

Pastramă de peşte

Pastrama_de_peste

Poftă bună!

 


Poate iti place si:

Pastrama de gasca cu cimbru

Pastrama de gasca cu cimbru

Pastrama de gasca cu cimbru din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa. Ingrediente: pieptul si pulpele de la o gasca mai mare 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru) 2 lingurite boia dulce 1 lingurita boia iute 1 lingura cimbru uscat 3 […]

Pastrama de curcan cu vin la cuptor

Pastrama de curcan cu vin la cuptor

Pastrama de curcan cu vin la cuptor din: pulpa de curcan, vin, unt, sare, piper, boia. Ingrediente: 1 pulpă de curcan dezosată sare piper boia vegeta 200 ml apă 150 ml vin 1/2 linguriţă amidon 1 lingură unt   Mod de preparare: Se spală pulpa, se şterge şi se taie felii. Se pune într-un bol […]

 

Pastrama de porc cu muraturi

Pastrama de porc la gratar cu muraturi

Pastrama de porc la gratar cu muraturi din: pulpa de porc, ulei din samburi de struguri, boia de ardei dulce, usturoi, ceapa, cimbru, castraveti murati, gogosari murati, sare si piper. Ingrediente: 800 g pulpa de porc 100 ml ulei din samburi de struguri 3 linguri boia de ardei dulce 5-6 linguri boia de ardei dulce […]

 

Coniac de casa - Usor de preparat, din struguri si prune

Pastrama de manzat cu chimion

Pastrama de manzat cu chimion din: carne de manzat, vin, sare, chimion, silitra, usturoi, ardei. Ingrediente: carne de manzat sare 1 l vin 3 linguri de silitră 250 g chimion praf 5 căpăţâni de usturoi pisat 5 ardei   Mod de preparare: Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime. Se dau cu […]

Pastrama de oaie cu legume

Pastrama de oaie cu usturoi

Pastrama de oaie cu usturoi din: pastrama, ulei, usturoi, malai, sare, apa. Ingrediente: 500 g pastramă de oaie 4 linguri cu ulei 4-5 căţei de usturoi 300 g mălai sare 1 l apă, pentru mămăligă   Mod de preparare: Desăraţi pastrama în apă rece (dacă e nevoie), tăiaţi felii groase de 3-4 cm, prăjiţi în […]

 

 

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pastrama de peste
  • pastrama de peste afumat
  • reteta pastrama de peste
  • https://www restaurantedelux ro/pastrama-peste html

3 comentarii

  1. Foarte buan apstrama de peste

  2. Eu nu am mancat pastrama de peste niciodata

  3. Tare gustoasa pastrama de peste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.