Pastramă din piept de curcan

Printeaza

Pastramă din piept de curcan din: piept de curcan, apa, zahar, sare grunjoasa, boabe de ienupar, piper, usturoi, cimbru, cuisoare si frunze de dafin.

Ingrediente:Pastrama_din_piept_de_curcan

  • 1 piept de curcan (minimum 1,2kg)
  • 250ml apă
  • 50g zahăr
  • 50g sare grunjoasă
  • 1 lingură boabe de ienupăr
  • 1 lingură piper negru măcinat
  • 1 lingură boabe de piper roşu
  • 6 căţei de usturoi pisaţi
  • 2 linguriţe cimbru uscat sfărâmat
  • 1 linguriţă cuişore întregi
  • 3 frunze de dafin

 

Mod de preparare:

Amestecaţi apa, zahărul şi sarea într-un castron mai mare. Puneţi la fiert amestecul şi amestecaţi. Când zahărul şi sarea s-au dizolvat, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi celelalte condimente: piperul roşu, cimbrul, dafinul, usturoiul şi cuişoarele.

Puneţi pieptul de curcan într-un castron nemetalic. Turnaţi peste el amestecul de condimente, răcit. Carnea trebuie să fie în întregime acoperită de lichid.

Acoperiţi castronul cu folie şi puneţi-l la frigider pentru 48 de ore. După acest timp scoateţi carnea din marinată, spălaţi-o cu apă rece şi ştergeţi-o.

Amestecaţi boabele de ienupăr zdrobite cu piperul negru şi presăraţi amestecul peste pieptul de curcan.

Frecaţi bine carnea pentru ca amestecul condimentar să rămână lipit de ea. Puneţi pieptul de curcan la afumat pentru 2 1/2 ore, la fum cald.

Lăsaţi pieptul de curcan la răcit, înfăşuraţi-l strâns într-o folie alimentară şi puneţi-l la frigider.

Consumaţi-l numai după 1 săptămână de stat la rece.

Pastramă din piept de curcan

Pastrama_din_piept_de_curcan

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Pe asta o cumpar de-a gata 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.