Pastrama de vita cu ghimbir si scortisoara

Printeaza

Pastrama de vita cu ghimbir si scortisoara din: piept de vita, apa, sare grunjoasa, zahar, cuisoare, usturoi, boabe de piper negru, boabe de mustar, coriandru, scortisoara, ghimbir.

Ingrediente:Pastrama_de_vita_cu_ghimbir_si_scortisoara

  • un kg piept de vita

pentru saramura:

  • 500 ml apa
  • 60 g sare grunjoasa
  • 30 g zahar
  • 2 cuisoare
  • 6 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita boabe de piper negru
  • 1/4 lingurita boabe de mustar
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru
  • 1/4 baton scortisoara
  • un varf cutit ghimbir macinat

 

Mod de preparare:

Toate ingredientele pentru saramură se pun la fiert şi se lasă până ce zahărul şi sarea s-au topit. Se lasă la răcit şi apoi, rece, sara­mura se pune la frigider pentru două ore.

Se toarnă saramura într-un vas mai mare unde este şi carnea care trebuie să fie în totalitate cuprinsă de marinată.

Se acoperă şi se lasă patru zile ia frigdier. Se scoate carnea, se usucă şi se afumă, apoi se fierbe în aburi aproximativ 3 ore.

Se lasă la răcit, se dă la frigider o noapte si apoi se consumă.

Pastrama de vita cu ghimbir si scortisoara

Pastrama_de_vita_cu_ghimbir_si_scortisoara

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.