Pastrama de pui cu cimbru

Printeaza

Pastrama de pui cu cimbru din: pui, lamaie, rom, ulei, ceapa, usturoi, cimbru, ardei, ienibahar, sare, piper.

Ingrediente:Pastrama de pui cu cimbru

  • 1 pui de 1,5-2 kg, tăiat în 10 bucăţi
  • sucul de la o lămâie verde
  • puţin rom
  • 50 ml ulei vegetal
  • 10 fire de ceapă verde, tocate mărunt
  • 4 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
  • 2 linguri cimbru uscat
  • 2 ardei iuţi Scotch bonnet, fără seminţe, tocaţi mărunt
  • 4 linguriţe ienibahar măcinat
  • 4 linguriţe ghimbir măcinat
  • 4 linguriţe scorţişoară măcinată
  • 2 linguriţe nucşoară măcinată
  • 2 linguriţe sare
  • 2 linguriţe piper negru proaspăt măcinat
  • 2 linguriţe zahăr brun

 

Mod de preparare:

Puneţi bucăţile de pui într-un castron mare, stropiţi-le cu sucul de lămâie verde şi amestecaţi-le bine. Apoi puneţi celelalte ingrediente într-un blender şi cu amestecul obţinut frecaţi bine bucăţile de carne.

Puneţi carnea la frigider 3-4 ore, întorcând-o din când în când.

Când doriţi să o pregătiţi, scoateţi carnea din marinată, asezonaţi-o şi prăjiţi-o la grătar, întorcând-o de 2-3 ori.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.