Pastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper

Printeaza

Pastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper din: piept de pui, boabe de ienupar, piper boabe negru, apa, zahar, sare grunjoasa, foi de dafin.

Ingrediente:Pastrama_de_pui_cu_boabe_de_ienupar_si_boabe_de_piper

  • un kg piept de pui
  • 2 linguri boabe ienupar
  • lingura piper boabe negru
  • 750 m apa
  • 125 g zahar
  • 6 linguri sare grunjoasa
  • 2 foi de dafin

 

Mod de preparare:

Se mărunţesc boabele de ienupăr si de piper, fără a le transforma în praf. Se pun la fiert apa, jumătate din cantitatea de ienupăr şi piper împreună cu zahărul, sarea si foile de dafin.

Se amestecă pentru ca sarea şi zahărul să se dizolve complet, se retrage vasul de pe foc şi se lasă 3 ore să se răcească. Apoi, în această soluţie se pune carnea curăţată de pielită şi, eventual grăsime. Se lasă la frigider pentru 48 de ore.

După acest timp, carnea se scoate, se şterge şi se presară cu restul boabelor de ienupăr şi piper. Se leagă cu sfoară de bucătărie şi se pune la cuptor pentru o oră. Se scoate de la cuptor şi se lasă o oră la răcit la temperatura ambiantă.

Se înveleşte în hârtie şi se desface după 4-5 zile. După tăiere, pastrama de pui este bună timp de 3 zile.

Pastrama de pui cu boabe de ienupar si boabe de piper

Pastrama_de_pui_cu_boabe_de_ienupar_si_boabe_de_piper

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.