Pastrama de peste

Printeaza

Pastramă de peşte din: peste, sare grunjoasa, ceapa, morcovi, boabe de piper, usturoi, ienibahar, dafin, cimbru.

Poate te intereseaza si Pastrama de pasare

Ingredinete:Pastrama de peste

  • 8 kg peşte curăţat
  • 180 g sare grunjoasă
  • 3 cepe
  • 5 morcovi
  • 1 pachet boabe de piper
  • 1 şi 1/2 căciulie usturoi
  • ienibahar
  • dafin
  • cimbru după gust

 

Mod de preparare:

Trebuie întâi să faci baiţul în care va sta peştele. Pentru aceasta pui la fiert 6 l apă în care adaug ceapa şi morcovii tăiaţi rondele, sarea, piperul, ienibaharul, dafinul, cimbrul.

După ce au dat şi un clocot, laşi la răcit şi după aceea torni soluţia peste bucăţile de peşte şi laşi totul aşa timp de 48 de ore. Scoţi peştele din baiţ, îl laşi să se scurgă bine de soluţie şi-l dai la afumat pentru maximum 2 ore.

La afumătoare poţi folosi lemne de măr, prun, brad sau fag.

Pastramă de peşte

Pastrama_de_peste

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • pastrama de peste
  • pastrama de peste afumat
  • reteta pastrama de peste
  • pastrama peste
  • macrou in bait
  • reteta somn afumat

3 comentarii

  1. Foarte buan apstrama de peste

  2. Eu nu am mancat pastrama de peste niciodata

  3. Tare gustoasa pastrama de peste.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.