Pastrama de manzat cu chimion

Printeaza

Pastrama de manzat cu chimion din: carne de manzat, vin, sare, chimion, silitra, usturoi, ardei.

Ingrediente:Pastrama de manzat cu chimion

  • carne de manzat
  • sare
  • 1 l vin
  • 3 linguri de silitră
  • 250 g chimion praf
  • 5 căpăţâni de usturoi pisat
  • 5 ardei

 

Mod de preparare:

Se taie bucăţi late de carne de 3-5 cm grosime. Se dau cu sare multă şi se lasă în copaie 8-10 zile.

Se spală carnea-n trei ape şi se pune sub teasc, o zi şi o noapte.

Se amestecă într-un litru de vin 3 linguri de silitră, 250 g chimion praf, 5 căpăţâni de usturoi pisat, 5 ardei. Pastrama se freacă cu această pastă şi apoi se lasă încă 2-3 zile în copaie, cu zeama asta, întorcând-o mereu pe amân­două părţile.

Se scurge, se lasa la vânt, să se zvînte bine, apoi se pune în loc uscat şi răcoros.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.