Pastramă de gâscă

Printeaza

O reteta savuroasa de Pastramă de gâscă din: piept si pulpe de gasca, boabe de piper, boia, cimbru, usturoi, vin alb si sare grunjoasa.

Ingrediente:Pastramă de gâscă

  • pieptul si pulpele de la o gasca mai mare
  • 1 lingura boabe de piper pisat (rosu, verde, alb, negru)
  • 2 lingurite boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • 1 lingura cimbru uscat
  • 3 catei pisati de usturoi
  • apa (vin alb, otet de mere, suc proaspat de fructe – mere gutui)
  • sare grunjoasa

 

Mod de preparare:

Dezosaţi pieptul şi pulpele, dacă doriţi. Dacă păstraţi oasele, trebuie să ţineţi carnea în saramură mai mult timp.

Amestecaţi condimen­tele cu puţină apă (vin alb, otet de mere, suc proaspăt de fructe – mere sau gutui). La 1 kg carne se adaugă 25g (1 lingură mare) sare grunjoasă.

Cu pasta (baiţul) obţinută ungeţi peste tot bucăţile de carne. Aşezaţi-le apoi îndesat, suprapuse, într-un vas, preferabil din lemn.

Puneţi vasul în loc întunecat, rece, uscat. în fiecar zi întoarceţi bucăţile de carne în aşa fel încât cele de deasupra să ajungă dedesubt şi invers, pentru a fi cuprinse uniform de baiţ.

După 1 săptămână, scoateţi carnea şi lăsaţi-o la zvântat 24 de ore în loc rece, eventual în curenţi de aer rece. Puneţi carnea la fum (este preferabil fumul rece din lemn de pomi fructiferi).

Afumarea să se facă treptat, timp de maximum 1 săptămână. Păstraţi pastrama obţinută agăţată în loc răcoros, uscat, în curenţi de aer rece.

Pastramă de gâscă

Pastramă de gâscă

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • pastrama de gasca
Sumar
recipe image
Nume reteta
Pastramă de gâscă
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.