Pastramă de gasca cu usturoi

Printeaza

Pastramă de gasca

Ingrediente:Pastramă de gasca cu usturoi

  • 10 linguri sare
  • 5 linguri silitră
  • 2 linguri ienibahar măcinat
  • 1 lingură chimion
  • 1 lingură scorţişoară
  • 1 căpăţână usturoi
  • 5 litri apă
  • 1 gasca

 

Mod de preparare:

Se lasă în saramură 3 zile. După ce i-a trecut vremea de potroacă, carnea se scurge, se înveleşte în tifon subţire şi în hârtie groasă, ca de sac se leagă şi se dă la fum de paie, 10 zile .

Se mai lasă în vânt încă 3 zile,si dupa aceea se consuma cu hrean .

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.