Pastrama de berbec (oaie) la gratar

Printeaza

Pastrama de berbec (oaie) la gratar din: pastrama sarata de oaie.

Ingrediente:Pastrama de berbec (oaie) la gratar

  • 1/2 kg pastramă sărată de oaie

 

Mod de preparare:

Pastrama se ţine la desărat în apă caldă mai multe ore (minimum 2). Din timp în timp, se schimbă apa. Se pune apoi la scurs şi se taie în fâşii late de 2-3 cm, iar fiecare fâşie se crestează adânc pe lăţime la distanţe de 1-2 cm, în final fiecare bucată semănând cu un pieptene.

Fâşiile de pastramă astfel pregătite se pun la grătar, la foc mediu, şi se rumenesc pe ambele părţi. Se servesc cu mămăliguţă şi must de struguri sau cu vin sec.

Pastrama de berbec (oaie) este o mare delicatesă, însă condiţia esenţială este să fie bine pregătită (inclusiv feliile tăiate bine, ca mai sus) şi neapărat bine desărată.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.