Pastis, ouzo, raki

Printeaza

Aceste trei băuturi spirtoase limpezi sunt obţinute din cereale sau plante cu o aromă puternică de lemn dulce sau anason. Este binecunoscut faptul că ele se tulbură, atunci când se adaugă un alt ingredient – inclusiv apă.

Cel mai cunoscut exemplu din această categorie de băuturi este pastis, originar din Franţa, cele mai importante mărci fiind Pernod şi Ricard.

Se îmbuteliază având aproape 40% alcool şi poate fi amestecat cu diverse băuturi nealcoolice, de la limonadă şi până la sirop de coacăze negre. In Franţa, pastis se bea de obicei doar cu gheaţă, eventual cu un strop de apă, într-o dupâ-amiază însorită.

Varianta grecească de pastis este ouzo, care este ceva mai tare, dar are acelaşi gust înţepător de anason. Raki este echivalentul turcesc sau balcanic al băuturii şi este uneori învechit în butoi până dobândeşte o nuanţă de auriu deschis.

Absintul este, în fond, o altă variantă de pastis, însă mult mai concentrată. Pernod a fost iniţial creat ca substitut al absintului, în perioada în care acesta era interzis.

 

Pastis, ouzo, raki

Pastis, ouzo, raki

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.