Macaroane cu branza

Macaroane cu soia si branză topită

Macaroane cu soia si branză topită Ingrediente: 300 g maca­roane 1 ceapă 1 pungă granule soia 1 tub de brânză topită cu gust de şuncă 1 lingură făină sare piper 1 legătură pătrunjel   Mod de preparare: Pui la fiert în apă cu sare toată soia şi după ce a fiert laşi granulele să se […]

Paste cu carnati la cuptor

Paste cu legume si branză

Paste cu legume si branză Ingrediente: 500 g paste făinoase 250 g brânză 1 ceapă 100 g fasole verde 4 roşii 1 legătură pătrunjel 4 linguri ulei sare   Mod de preparare: Cureţi fasolea, o rupi bucăţi, o speli şi o pui la fiert în apă cu sare, iar separat fierbi pastele. Tai ceapa mărunt, […]

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi Ingrediente: 1/2 de linguriţă de oregon 1 castron de paste (melcişori) fierte 1 borcan de 500 g  roşii în bulion 150 g brânză de oaie 1ceapă potrivită 200 g cabanos   Mod de preparare: Ceapa se căleşte în ulei, apoi se pun cabanoşii, doi căţei de usturoi […]

Paste fainoase cu măsline

Reţete de post: Paste fainoase cu măsline

Paste fainoase cu măsline Ingrediente: 1/2 kg melcişori sau tăieţei laţi de post 1 ceaşcă măsline negre 1 ceapă tocată 1/2 ceaşcă ulei 1 lingură pastă de ardei 5-6 roşii din con­servă 1/2 ceaşcă vin alb sare piper 1 legătură verdeaţă     Mod de preparare: Scoţi sâmburii măslinelor, le pui în apă rece, le […]

Spaghettini cu salvie

Spaghete cu sos de smantana

Spaghete cu sos de smantana Ingrediente: 2 ouă 200 g smântână 100 g caşcaval ras 200 g şuncă 500 g spaghete 50 g unt 100 g iaurt   Mod de preparare: Spaghetele se fierb în apă cu sare timp de nouă minute. Punem untul la topit, adăugăm şunca tăiată cubuleţe şi smântâna amestecată cu ouăle […]

Paste cu nuci şi soia

Paste cu soia si sos de roşii

Paste cu soia si sos de roşii Ingrediente: 500 g paste colorate 1 pachet de soia granule 1 linguriţă condiment tip Delikat 1 ceapă 2 morcovi 1 ţelină mică 2-3 linguri pastă de roşii 1 căţel de usturoi sare piper cimbru 1 gogoşar din oţet pentru ornat ulei     Mod de preparare: Pui la […]

Tagliatelle cu ardei, bacon, usturoi si parmezan

Tagliatelle cu file de peşte

Tagliatelle cu file de peşte Ingrediente: 400g tagliatelle (tăiţei mai laţi) 4 fileuri de cod sau merluciu l50ml ulei de măsline 1 lămâie 2 lin­guri pesmet 2 ouă 1lingură făină 150ml suc de roşii 2 ardei iuţe 1 linguriţă cimbru uscat 1 leg. pătrunjel sare piper   Mod de preparare: Se pun la fiert pastele […]

Farffale cu somon

Farffale cu somon şi mazăre

Farffale cu somon şi mazăre Ingrediente: 400g farfalle (paste scurte) 200g file de somon l00g mazăre ver­de fiartă 1ceapă mare 1ardei gras roşu 2 căţei de usturoi 2 roşii 150ml ulei de măsline l leg. pătrunjel verde sare piper   Mod de preparare: Se pun pastele la fiert în apă sărată. Intre timp, se călesc […]

Gratin de macaroane cu langusta

Macaroane gratinate

 Macaroane gratinate Ingrediente: 350 g macaroane 1 lingură făină sare 1 1/2 pahar lapte 3 linguri smîn­tînă 100 g caşcaval sau parmezan 150 g unt sau margarină   Mod de preparare: Macaroanele cu ouă se fierb în apă clocotită cu sare, 12-14 minute (macaroanele fără ouă 7-8 minute). Se clătesc cu apă fierbinte, se strecoară […]

Spaghete cu smantana si costita afumata

Spaghete cu smantana si costita afumata

Spaghete cu smantana si costita afumata Fierbi apă cu sare şi când dă în clocot pui 500 g spaghete, le laşi 10 minute, apoi le scurgi şi le treci printr-un jet de apă rece. In altă cratiţă, prăjeşti feliuţe de costiţă afumată în 2-3 linguri de margarină. Răstorni spaghetele peste costiţă şi când încep să […]

Spaghete cu carnat afumat de porc

Spaghete cu carnat afumat de porc

 Spaghete cu carnat afumat de porc Ingrediente: 500 g spaghete o bucată de cârnat afumat (circa 300 g) 1- 2 gogoşari sau 1 lingură pastă de ardei 200 g brânză topită cu gust de smântână sare ulei   Mod de preparare: Fierbi spaghetele, le treci sub jet de apă rece. Intr-o cratiţă prăjeşti în ulei […]

Spaghete

Spaghete

 Spaghete Ingrediente: 500 g spaghete 5-6 linguri caşcaval sau parme­zan ras 100-150 g unt 2,5 1 apă sare Mod de preparare: Punem spaghetele într-o oală cu apă clocotită cu sare. Le lăsăm să fiarbă pe colţul plitei 20-25 minute. Cînd sînt gata, le lăsăm să se odihnească 5 minute pe masa de bucătărie. Le strecurăm, […]

Budincă de macaroane cu zahăr caramelizat

Macaroane italienesti

 Macaroane italienesti Ingrediente: 500 g macaroane 150 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii Mod de preparare: Fierbem macaroanele ca de obicei. Le strecurăm şi le punem fierbinţi în farfuria de servit, aşezîndu-le astfel: un rînd de macaroane, caşcaval ras, sos de roşii turnat cu lingura peste caşcaval şi aşa […]

Macaroane la cuptor (gratinate)

Macaroane la cuptor (gratinate)

 Macaroane la cuptor (gratinate) Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos alb sare Mod de preparare: Peste macaroanele fierte punem unt, caşcaval ras şi sos alb. Le aşezăm într-un vas de metal şi presărăm pe deasupra caşcaval. Stropim cu unt şi le punem pen­tru cîteva minute în […]

Macaroane cu 3 feluri de branza

Reteta macaroane cu branza

 Reteta macaroane cu branza Ingrediente: 500 g macaroane 100 g unt 200-250 g brînză Mod de preparare: Fierbem macaroanele şi le strecurăm. Topim untul într-o tavă fără să se pră­jească şi punem macaroanele. Apoi ra­dem brînză deasupra şi dăm tava la cup­tor 5 minute. Servim imediat.   Pofta buna!

Macaroane cu linte

Macaroane

 Macaroane Ingrediente: 500 g macaroane 125 g unt 100 g caşcaval sau parmezan 10 linguri sos de roşii sare Mod de preparare: Din macaroane putem prepara multe feluri de mîncare. Denumirea lor depin­de de sosul sau de garnitura cu care le servim. Macaroanele se fierb astfel : punem macaroanele în multă apă cu sare şi […]

Paste cu ciuperci si smantana

Paste cu ciuperci si smantana

 Paste cu ciuperci si smantana Ingrediente: 200 g paste 200 g ciuperci 3 cepe 1 căpăţână usturoi 3 morcovi 150 g smântână ulei 2- 3 ouă pesmet condimente piper ienibahar   Mod de preparare: Cureţi morcovii, usturoiul, ceapa şi ciupercile, tai apoi morcovii rondele, ciupercile felii, toci ceapa şi pisezi usturoiul. Fierbi morcovii în apă […]

Paste fainoase cu soia

Paste fainoase cu soia

Paste fainoase cu soia Ingrediente: 300 g pase (spirale sau melcişori) 1 pungă granule de soia (200 g) 3-4 roşii 2-3 căţei de usturoi sare piper ulei   Mod de preparare: Pui pastele la fiert în apă cu sare. Separat, fierbi în apă şi granulele de soia. Intre timp, decojeşti roşiile, le dai pe râzătoare […]

Cum se prepara: Tagliatelle cu legume (video)

Cum se prepara: Tagliatelle cu legume (video). Rețetă de Tagliatelle cu Legume: Savoarea Italiei la Tine în Bucătărie din: tagliatelle, ulei de masline extravirgin, ceapa rosie, , usturoi, ardei, ciuperci, rosii, oregano, sare, piper, parmezan. Descoperă secretul unei mese italiene autentice cu tagliatelle proaspete și legume sărate, într-o rețetă ușor de preparat acasă. Tagliatelle cu […]

Paste fainoase cu cabanos si branza de oi

Paste fainoase cu sos de peste

 Paste fainoase cu sos de peste Ingrediente: 1 conservă de peşte în sos tomat 1 pungă de paste 2 lin­guri bulion ulei   Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi după ce au fiert, le scurgi şi le laşi acoperite într-o cratiţă. Separat, prăjeşti puţin peştele, apoi adaugi bulionul şi sosul din […]

Paste cu sos de rosii, parmezan si branza de capra

Paste cu rosii, usturoi si masline

 Paste cu rosii, usturoi si masline Ingrediente: 1 pachet paste făinoase 1 kg roşii 3-4 căţei ustuioi cimbru busuioc sare ulei după gust câteva măslire   Mod de preparare: Fierbi pastele făinoase în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se răcească. Tai […]

Spaghete cu ton si sos tomat

Spaghete cu ton si cascaval

Spaghete cu ton si cascaval Ingrediente: 500 g spaghete 1 conservă de peşte (cea mai bună este cea de ton măcinat) 250 g caşcaval ras   Mod de preparare: Intr-o tavă unsă cu puţin ulei, pui spaghetele fierte, peştele (scurs de ulei) din conservă şi caşcavalul ras. Dai tava la cuptor şi o laşi până […]

retete

Spirale cu branză de capră si iaurt

Spirale cu branză de capră si iaurt Ingrediente: 400 g paste făinoase 150-200 g brânză de capră 150 g iaurt 1 legătură de mărar     Mod de preparare: Intr-un castron mai mare, pui pastele făinoase fierte şi răstorni peste ele brânza fărâmiţată cu furculiţa şi iaurtul, iar la sfârşit adaugi mărarul tocat mărunt (cantităţile […]

Paste cu praz

Paste cu vinete si dovlecei

Paste cu vinete si dovlecei Ingrediente: 1 pachet paste (250 g) 2 vinete 3-4 dovlecei 1 pahar iaurt (400 g) sare 1 căpăţână de usturoi     Mod de preparare: Fierbi pastele în apă cu sare şi când sunt gata le treci sub un jet de apă rece şi le laşi să se scurgă. Cureţi […]

Macaroane cu carne de vită napolitane

Macaroane cu carne de vită napolitane

Macaroane cu carne de vită napolitane Ingrediente: 500 g macaroane 500 g carne de vacă sare piper 1 foaie de dafin 1/2 pahar vin zahăr 60 g parmezan sau caşcaval 1 morcov 1 ceapă   Mod de preparare: Carnea se înăbuşă cu ceapă tocată, morcovul tăiat, sare şi grăsime. Se pune apoi făina, apa, bulionul, […]

Spaghettini cu salvie

Spaghete cu oua si sos de rosii

Spaghete cu oua si sos de rosii  Ingrediente: 400 g spaghete 3 ouă 1 Iingură unt 1 lingură brânză   Ingrediente sos: 500 g roşii, 1 linguriţă zahăr, unt proaspăt cât o nucă   Mod de preparare: Se fierb spaghetele în apă cu sare, se scurg şi se amestecă cu o lingură de unt. Se […]

Varga beleş

Macaroane cu branza

Macaroane cu branza  Ingrediente: 400 g macaroane 100 g brânză rasă 50 g unt proaspăt sare Mod de preparare: Se fierb 3 l apă cu puţină sare. Când apa clocoteşte, se dă drumul macaroanelor, rupte sau nu în bucăţi, după dorinţă. Îndată ce încep din nou să fiarbă se dau la o parte, pe foc […]

retete

Spaghete in forma

Spaghete in forma  Ingrediente: 300 g spaghete 2 linguri unt 1 Iingură făină 1 ou 100 g ciuperci 1 lingură brânză sare   Ingrediente aluat: 150 g făină, 1 gălbenuş, 50 g untură, 2 linguri apă, sare.     Mod de preparare: Se face un aluat din făină, untură, un galbenuş, apă, sare, cu care […]

Tăiţei cu şuncă

Tăiţei cu şuncă

Tăiţei cu şuncă Ingrediente: 300 g tăieţei proas­peţi 100 g şuncă 1 ceapă mică pătrunjel ardei iute (roşu) 3 lin­guriţe ulei de măs­line sare şi piper   Mod de preparare: Intr-o oală cu apă sărată fierbi tăieţeii. Intre timp, într-o cratiţă pui ulei, puţin ardei iute şi ceapa şi le prăjeşti puţin la foc moderat, […]

Salată picantă cu curcan, portocale şi năsturel

Taiţei cu urdă si ciuperci

Taiţei cu urdă si ciuperci Ingrediente: 300 g tăieţei cu ou 200 g urdă 100 g ciuperci unt ustu­roi sare piper pătrunjel   Mod de preparare: Ciupercile le înăbuşi în ulei, adaugi căţeii de usturoi întregi (îi scoţi când s-au rumenit), sarea, piperul şi verdeaţa tocată. Tăieţeii fierţi îi amesteci cu urda, pui deasupra compoziţia […]

Gulioare cu smantana

Taiţei cu varza dulce si jambon (şuncă)

Taiţei cu varza dulce si jambon (şuncă) Ingrediente: 2 kg de varză dulce o cană de ulei 250 g de jambon sau şuncă sare piper 400 g făină 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Faci o cocă potrivită pentru tăieţei din făină, gălbenuşuri şi apă caldă şi o frămânţi până nu se mai lipeşte de […]

Tăiţei cu branză si smantană

Tăiţei cu branză si smantană

Tăiţei cu branză si smantană Ingrediente: 2 ouă făină cât cuprinde sare după gust 500 g brânză de vaci 500 g smân­tână 2 legături mărar verde   Mod de preparare: Frămânţi un aluat vârtos din cele 2 ouă frecate, în prealabil, cu puţină sare şi făină cât cuprinde. Intinzi o foaie foarte subţire, apoi o […]