Paste umplute cu sos de spanac

Printeaza

Paste umplute cu sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper.

Ingrediente:Paste umplute cu sos de spanac

  • 1 pachet paste rigatoni
  • 2 linguri mozzarella, tocata
  • 2 linguri parmesan, ras
  • 2 linguri branza maruntita
  • 2 cesti branza ricotta
  • ¼ ceasca busuioc proaspat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1 lingurita de patrunjel uscat

Pentru sos:

  • ½ ceasca unt
  • 3 cesti spanac
  • 4 catei de usturoi, zdrobit
  • 2 cani lapte de soia
  • 1 lingurita sare
  • ½ lingurita piper negru
  • 1 ½ cesti parmesan, ras
  • ½ ceasca de branza ricotta
  • ¼ cana de branza maruntita

 

Mod de preparare:

Se incalzeste cuptorul la 180C.

Pregatiți sosul, topiti untul intr-o oala mare la foc mediu. Se adauga spanacul. Gatiti timp de 2-3 minute, apoi se adauga usturoiul si sotati pentru un minut. Se adauga laptele, sarea, parmezan, ricotta si branza.

Amestecati bine si se fierbe la foc mic timp de 15-20 minute, timp in care se fierb pastele.

Fierbeti pastele in apa clocotita aproximativ 10 minute. Intr-un castron mic combinati mozzarella, parmezan, branza si ricotta, busuiocul , oregano si patrunjelul. Puneti amestecul de branza intr-o punga, faceti o gaura in colt si umpleti pastele.

Se toarna jumatate din sos intr-o tava, adaugati pastele umplute. Se toarna restul de sos si se da la cuptor 25-30 de minute. Lasati sa se odihneasca si serviti.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.