Paste cu sparanghel si menta

Printeaza

Paste cu sparanghel si menta din: cartofi, sparanghel, usturoi, sare, piper negru, frunze de mentă proaspătă, paste ravioli, unt, brânză mascarpone, parmezan.

Ingrediente:Paste_cu_sparanghel_si_menta

  • 225 g cartofi, decojiţi
  • 680 g sparanghel, cu bazele tăiate şi tulpinile decojite
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt ulei de măsline
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 mână zdravănă de frunze de mentă proaspătă, tocate
  • paste ravioli proaspete
  • 2 bucăţi mari de unt (sau 1/4 pachet)
  • 2 linguri cu vârf de brânză mascarpone, uşor asezonată
  • 1 mână zdravănă de parmezan ras

Mod de preparare:

Fierbeţi cartofii în apă clocotită până când se înmoaie, apoi strecuraţi-i. Înlăturaţi vârfurile sparanghelului şi daţi-le deoparte.

Tăiaţi tulpinile în felii subţiri şi prăjiţi-le într-o tigaie acoperită, cu puţin ulei de măsline, alături de usturoi, până când se înmoaie.

Luaţi vasul de pe foc, adăugaţi cartofii şi pasaţi-le laolaltă.  Asezonaţi cu grijă şi adăugaţi jumătate din menta tocată, după gust.

Umpleţi fiecare fâşie de aluat pentru ravioli cu câte o linguriţă cu vârf din acest amestec şi apoi fierbeţi pastele în apă sărată şi clocotită, împreună cu vârfurile rămase de la sparanghel, timp de 3-4 minute.

Scurgeţi ravioli şi amestecaţi-le cu vârfurile de sparanghel, bucăţile de unt, mascarpone, parmezan şi restul de mentă.

Paste cu sparanghel si menta

Paste_cu_sparanghel_si_menta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.