Paste cu sos de masline

Printeaza

Paste cu sos de masline din: paste, sare, ulei de masline, masline verzi, usturoi, unt, branza mascarpone, marar, cimbru, busuioc, migdale, parmezan si pesmet.

 

Ingrediente:

  • un pachet tagliatele
  • sare
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 200 g masline verzi fara samburi
  • 4-5 catei usturoi
  • 50 g unt
  • 1-2 linguri branza mascarpone
  • 3 fire de marar
  • 3 fire cimbru si busuioc verde
  • 50 g migdale macinate coapte
  • 100 g parmezan
  • 3-4 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Pentru început, se pun 2 l de apă să fiarbă cu o linguriţă de sare şi uleiul de măsline.

Se lasă să cloco­tească şi apoi se adaugă pastele. Se fierb acoperite cu un capac.

In acest timp, se spală măslinele verzi, se lasă să se scurgă şi se curăţă usturoiul.

Măslinele se pun într-un bol împreună cu usturoiul, cimbrul şi busuiocul, cu untul moa­le, migdalele măcinate şi mărarul.

Se pasează cu blenderul şi se obţine o cremă foarte gustoasă şi fină. Se adaugă şi brânza mascarpone şi 2 linguri de pesmet.

Se amestecă şi se potriveşte, după gust, cu sare şi piper verde.

Se scot pastele, se scurg şi se clătesc în apă rece. Se încălzesc câteva minute şi se amestecă cu sosul de măsline.

Se servesc cu par­mezan şi se ornează cu frunzuliţe de busuioc proaspăt.

 

Paste cu sos de masline

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

retete

Paste cu Pecorino Romano și piper negru

Paste cu Pecorino Romano și Piper Negru din: paste, pecorino romano, unt, ulei de masline extravirgin, piper negru, sare. Această rețetă este o variantă a unei mâncăruri clasice italiene și se bazează pe câteva ingrediente simple pentru a crea un fel de mâncare cu adevărat delicios. Ingrediente: 350 g de paste (de preferat spaghetti sau […]

 

retete

Paste Carbonara – reteta simpla

Paste Carbonara din: paste, bacon, oua, parmezan, pecorino romana, ulei de masline, sare, piper. Această rețetă simplă de paste carbonara este un deliciu clasic al bucătăriei italiene. Combinația cremoasă de ou, brânză și bacon crocant creează un sos bogat și satisfăcător pentru pastele al dente.   Ingrediente: 200g de paste (spaghetti sau fettuccine) 100g de […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Sosul de masline face totul 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.