Paste scoici umplute cu carne

Printeaza

O reteta de paste scoici umplute cu carne din: ceapa, usturoi, ulei de masline, carne tocata, sare, piper, rosii decojite si paste.

Ingrediente:Paste scoici umplute cu carne

  • 2 cepe mari
  • 2 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 600 g carne tocata mixta
  • sare
  • piper
  • 1-1/2 conserve ( a 400 g) rosii decojite
  • 1 pachet (500 g) paste scoici mari (conchiglie)

 

Mod de preparare:

Se curăţă şi se toacă ceapa şi ustu­roiul. Se încinge uleiul într-o tigaie mare şi se călesc bine ambele. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte, ame­stecând, până ce devine sfărâmicioasă. Se sărează şi se piperează.

Se adaugă jumătate din cantitatea de râşii decojite şi se acoperă vasul; se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 20 min. Pastele se fierb într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurg bine. Se încinge cuptorul la 180°C.

Restul de roşii se încălzesc într-o crăticioară, se sărează şi se piperează. Se aşază într-o formă de suf­leu unsă şi se repartizează uniform; se aşază deasupra pastele scurse şi se umplu cu amestecul de carne, folosind o linguriţă; se coc pastele la cuptor cca 15 minute.

Paste scoici umplute cu carne

Paste scoici umplute cu carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.