Paste cu rosii si parmezan

Printeaza

O reteta savuroasa de paste cu rosii si parmezan din: paste, rosii, parmezan, ciuperci, busuioc, cimbru, sare, piper, ulei de masline, usturoi si ceapa rosie.

Ingrediente:

  • 400 g paste
  • 4-6 rosii
  • 150 g parmezan
  • 250 g ciuperci
  • busuioc verde
  • cimbru uscat si macinat
  • sare
  • piper negru macinat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 2-3 catei usturoi
  • o ceapa rosie

 

Mod de preparare:

Se fierb pastele în apă cu o linguriţă de sare.Se curăţă ceapa, se taie sol- zişori şi se căleşte în uleiul de măsline. Se adaugă usturoiul şi ciupercile curăţate şi feliate.

Se opăresc roşiile, se deco- jesc şi se pasează cu blenderul. Piureul de roşii se adaugă peste sos şi se mai lasă câteva minu­te.

Se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi, la final, se adaugă busuioc şi cimbru. Se scot pastele, se sdirg şi se amestecă cu sosul aromat.

La final, se presară parmezan şi busuioc proaspăt.

Paste cu rosii si parmezan

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.