Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte

Printeaza

O reteta de paste cu pesto, ciuperci si castane coapte din: castane, patrunjel, parmezan, ulei de rapita, paste, ulei de masline si ciuperci.

Ingrediente:Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte

  • 100 g castane coapte
  • 1 mana de patrunjel, una de busuioc si una de menta, doar frunzele
  • 50 g parmezan, ras, plus extra pentru servit
  • 2 catei de usturoi
  • 150 ml ulei de rapita
  • 500 g de paste
  • 1 lingura ulei de masline
  • 250 g ciuperci proaspete, taiate in sferturi

 

Mod de preparare:

Se pun castanele într-un robot de bucătărie pentru a le toca grosier. Se adaugă parmezanul, ierburile şi usturoiul. Se porneşte din nou robotul pentru a obţine un amestec nu foarte fin. Se adaugă uleiul de rapiţă, se asezonează şi se amestecă bine.

Se fierb pastele conform instrucţiunilor de pe pachet. între timp, se încinge uleiul de măsline într-o tigaie. Se sotează ciupercile 6-8 minute până se înmoaie şi se rumenesc uşor. Când pastele sunt gata, se scurg şi se adaugă în tigaie peste ciuperci. Se adaugă treptat şi sosul pesto. Se serveşte cu parmezan ras deasupra.

Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte

Paste cu pesto, ciuperci şi castane coapte

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.