Frigărui de porc picante

Printeaza

Frigărui de porc picante

Frigărui de porc picante

Ingrediente:

  • 800 g carne de porc cu grăsime
  • o conservă de ananas
  • 4 căţei de usturoi
  • două linguri de sos de soia
  • miere
  • o linguriţă de boia iute
  • o lingură de zahăr tos
  • o linguriţă de sare
  • două linguri de ulei
  • piper
  • cimbru
  • dovlecei
  • orez

Preparare:

Frigăruile de lemn se pun într-o tavă cu apă rece cu 30 de minute înainte de a se pune carnea de porc.

Intr-un bol se pun o lingură de miere, zahărul tos, uleiul de floarea-soarelui şi sosul de soia. Se adaugă sare, piper după gust şi boiaua iute.

Se presară usturoiul curăţat de foi şi pisat, sucul din conserva de ananas şi cimbrul tocat

Se amestecă totul foarte bine, se introduce carnea de porc tăiată cuburi, se amestecă, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce în frigider.

Se lasă circa 2-3 ore, preferabil peste noapte, se amestecă încă o dată şi se înfig cuburile de carne pe frigărui de lemn.

Se frig pe grătarul încins până se rumenesc pe toate părţile. Se pot pregăti la cuptor într-o tavă sau pe aragaz, într-o tigaie teflonată, fără să se adauge ulei.

Se servesc fierbinţi, cu dovlecei fripţi sau orez amestecat cu ananas tăiat cubuleţe.

Frigărui de porc picante

Frigarui de porc picante.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu de obicei fac frigarui de pui, dar nu ar fi o idee rea sa fac cu carne de porc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.