Paste mediteraneene cu rosii cherry si dovlecei

Printeaza

Paste mediteraneene din: paste, ulei de masline, sare, piper, dovlecei, ceapa, ardei, rosii cherry, oregano, patrunjel, parmezan si margarina.

Ingrediente:Paste_mediteraneene_cu_rosii_cherry_si_dovlecei

  • 500 g paste fettucinne
  • 50 ml ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 2 dovlecei
  • 2 cepe
  • 2 ardei
  • 6 rosii cherry
  • o vanata mica
  • 2-3 frunzulite oregano verde
  • o legatura patrunjel verde
  • 100 g parmezan
  • 50 g unt sau margarina

 

Mod de preparare:

Se pun pastele în apă cu sare şi puţin ulei de măsline şi se lasă să fiarbă conform indicaţiilor de pe ambalaj. După ce au fiert, se scot şi se trec prin apă rece.

Vânătă se curăţă şi se taie fâşii, se condimentează cu sare, se lasă în sită să iasă toxinele, se scurge bine şi se călesc în ulei.

Ceapa, ardeii, dovleceii şi roşiile se curăţă, se spală şi se taie felii potrivite. Se pun în tigaie cu uleiul de măsline şi se înăbuşe.

Legumele se stropesc cu puţină apă ca să nu se ardă şi, la sfârşit, se condimentează cu sare şi piper. Se adaugă şi câteva fire de oregano tocat.

Pastele se scot din apa rece şi se scurg. Se pun într-o cratiţă în care s-a topit untul şi se încălzesc.

Se mai adaugă sare, dacă este nevoie, şi se amestecă cu legumele înăbuşite.

Se aranjează pe platou şi se servesc ornate cu parmezan şi pătrunjel proaspăt tăiat mărunt.

Paste mediteraneene

Paste_mediteraneene_cu_rosii_cherry_si_dovlecei

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.