Paste late cu ardei

Printeaza

Paste late cu ardei

Paste late cu ardei

Ingrediente:

  • 4 ardei graşi roşii
  • 250 g varză albă
  • 3 cepe
  • 1 căţel de usturoi
  • 7 linguri ulei
  • 1 lingură boia de ardei iute
  • 400 ml supă
  • sare
  • 400 g paste late
  • 100 g şuncă afumată
  • 1 legătură arpagic
  • 1-2 linguri hrean (borcan)

Preparare:

Pregătiţi ardeiul şi tăiaţi-l în patru. Aşezaţi bucăţile pe o tavă cu pieliţa în sus şi frigeţi-le circa opt minute până când pieliţa începe să se închidă la culoare.

Acoperiţi ardeii circa 10 minute cu un şervet de bucătărie umed, apoi îndepărtaţi-le coaja. Pasaţi jumătate din ei, iar restul tăiaţi-i bucăţi. Tăiaţi varza bucăţi de circa 2 cm grosime.

Tăiaţi ceapa şi usturoiul în cubuleţe şi căliţi-le, împreună cu varza, în 6 linguri de ulei. Presăraţi boiaua. Adăugaţi ardeiul pasat, bucăţile de ardei şi supa, săraţi amestecul obţinut şi lăsaţi-l să fiarbă 10 minute.

Fierbeţi pastele în apă cu sare. Tocaţi mărunt şunca şi prăjiţi-o în restul de ulei. Tăiaţi arpagicul rulouri fine. Amestecaţi pastele cu arpagic, sos şi hrean.

Paste late cu ardei

Paste late cu ardei

Poftă bună!

1 comentariu

  1. N-arata rau aceste paste cu ardei. Cine le-a mai incercat?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.