Paste la cuptor cu ciupersi si smantana

Printeaza

Paste la cuptor cu ciupersi si smantana din: paste, sare, ciuperci de pădure proaspete, ceapa, unt, mix de condimente pentru ciuperci, ceapa verde, oua, smantana.

Paste_la_cuptor_cu_ciupersi_si_smantana

Ingrediente:

  • 500 g paste scurte
  • sare
  • 500 g ciuperci de pădure proaspete sau 3 mâini de ciuperci uscate (înmuiate în prealabil în apă rece)
  • 1 ceapa
  • 1 lingură unt
  • 2 linguri mix de condimente pentru ciuperci
  • 2 cepe verzi
  • 6 ouă
  • 250 ml smântână

Mod de preparare:

Se fierb pastele al dente într-o cantitate mare de apă cu sare, conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Se scurg şi se lasă să se răcească. Se curăţă şi se taie bucăţele ciupercile.

Intr-o tigaie adâncă se topeşte untul şi se căleşte ceapa până devine transluci­dă. Se adaugă ciupercile şi se prăjesc, amestecând con­tinuu.

Se mai adaugă even­tual puţină apă şi se presară condimente; se acoperă va­sul şi se lasă să se înăbuşe cca 20 min. Se lasă să se răcească.

Se toacă ceapa verde. Se bat ouăle cu smântână. Se amestecă pastele cu ceapă şi amestecul de ciuperci.

Se unge cu unt o formă de su­fleu, se pudrează cu pesmet.

Se aşază pe fundul formei o porţie de paste, deasupra se toarnă sos de smântână, apoi se aşază din nou paste şi se continuă astfel până se epuizează ingredientele.

Deasupra se, toarnă sos, se dă vasul la cuptorul încins la 170 °C şi se coace sufleul cca 40 min. până ce se rumeneşte.

Paste la cuptor cu ciupersi si smantana

Paste_la_cuptor_cu_ciupersi_si_smantana

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.