Paste la cuptor cu branza, ou si spanac

Printeaza

Paste la cuptor cu branza, ou si spanac din: spanac proaspăt, sare, piper, penne, unt, faina, lapte, nucsoara, branza matură cheddar, ouă.

Paste_la_cuptor_cu_branza_ou_si_spanac

Ingrediente:

  • 250 g spanac proaspăt
  • sare şi piper negru
  • 100 g penne
  • 60 g unt
  • 60 g făină
  • 300 ml lapte
  • nucşoară proaspăt rasă
  • 100 g brânză matură cheddar, rasă
  • 3 ouă mari, separate

 

 

 

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 190°C. încălzeşte bine o tavă mare.

Pune o tigaie pe foc şi adaugă spanacul spălat. Acoperă cu un capac şi lasă-l câteva minute, până se ofileşte.

Scurge-I bine şi lasă-l deoparte.

Pune tigaia înapoi pe foc, toarnă apă clocotită, adaugă puţină sare şi fierbe pastele.

Scurge-le bine, dă-le prin jet de apă rece, apoi lasă-le deoparte.

Intre timp, topeşte untul într-o tigaie de dimensiuni medii, adaugă făina pentru a face o pastă groasă şi las-o pe foc câteva minute. Treptat toarnă laptele şi bate bine pentru a obţine un sos subţire.

Bate albuşurile până se întăresc, apoi amestecă-le cu pastele.

Fierbe-l câteva minute, apoi adaugă nucşoara rasă, sare şi piper, brânza, gălbenuşurile, pastele şi spanacul tocat.

Imparte amestecul în 4-6 boluri pe pare le aşezi pe tava încălzită şi coace timp de 30-35 de minute, până când compoziţia a crescut şi devine aurie.

Paste la cuptor cu branza, ou si spanac

Paste_la_cuptor_cu_branza_ou_si_spanac

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Paste umplute cu branza si sos de spanac

Paste umplute cu branza si sos de spanac

Paste umplute cu branza si sos de spanac din: paste rigatoni, mozzarella, parmezan, branza maruntita, ricotta, busuioc, oregano, patrunjel, unt, spanac, usturoi, lapte de soia, sare, piper. Ingrediente: 1 pachet paste rigatoni 2 linguri mozzarella, tocata 2 linguri parmesan, ras 2 linguri branza maruntita 2 cesti branza ricotta ¼ ceasca busuioc proaspat 1 lingurita oregano […]

Pasta e fagioli

Paste cu bacon si branza topita

Paste cu bacon si branza topita din: paste, bacon, branza, rosii, smantana, bulion, sare. Ingrediente: 300 g paste 250 g bacon 3 cubuleţe brânză topită 2 roşii în bulion 150 ml smântână de gătit 1/2 linguriţă bulion sare   Mod de preparare: Pastele se pun la fiert în apă cu sare conform timpului înscris pe […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Imi place reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.