Paste cu vinete, rosii si ricotta

Printeaza

Paste cu vinete, rosii si ricotta din: paste risoni (în formă de orez), vinete, roşii cubuleţe în bulion, ricotta, usturoi, ulei de masline, sare gronjoasa, piper negru macinat, busu­ioc verde.

Paste_cu_vinete_rosii_si_ricotta

Ingrediente:

  • 300 g paste risoni (în formă de orez)
  • 2 vinete de dimen­siune medie
  • 1 cutie (400 g) roşii cubuleţe în bulion
  • 200 g ricotta
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline
  • sare grunjoasă
  • piper negru măcinat
  • 1 crenguţă de busu­ioc verde

Mod de preparare:

Speli vinetele, le tai cubuleţe, le sărezi şi le pui pentru 10-15 minute pe un tocător, cu un alt lemn şi o greutate peste ele, ca să se scurgă seva amăru­ie pe care o conţin aceste legume.

Cureţi usturoiul şi îl toci mare, apoi îl căleşti puţin în uleiul de măsline, după care adaugi vinetele şi con­tinui să le căleşti împreună până când se rumenesc uşor. Pui roşiile în bulion, pastele risoni, sare şi piper după gust, amestecând uşor.

Continui să le fierbi împreună 5-7 minute. Iei vasul de pe foc, iar după ce pastele şi sosul s-au mai răcorit, adaugi ricotta şi busuiocul verde fin tocat.

Paste cu vinete, rosii si ricotta

Paste_cu_vinete_rosii_si_ricotta

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.