Paste cu vinete, rosii si ricotta
PrinteazaPaste cu vinete, rosii si ricotta din: paste risoni (în formă de orez), vinete, roşii cubuleţe în bulion, ricotta, usturoi, ulei de masline, sare gronjoasa, piper negru macinat, busuioc verde.
Ingrediente:
- 300 g paste risoni (în formă de orez)
- 2 vinete de dimensiune medie
- 1 cutie (400 g) roşii cubuleţe în bulion
- 200 g ricotta
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline
- sare grunjoasă
- piper negru măcinat
- 1 crenguţă de busuioc verde
Mod de preparare:
Speli vinetele, le tai cubuleţe, le sărezi şi le pui pentru 10-15 minute pe un tocător, cu un alt lemn şi o greutate peste ele, ca să se scurgă seva amăruie pe care o conţin aceste legume.
Cureţi usturoiul şi îl toci mare, apoi îl căleşti puţin în uleiul de măsline, după care adaugi vinetele şi continui să le căleşti împreună până când se rumenesc uşor. Pui roşiile în bulion, pastele risoni, sare şi piper după gust, amestecând uşor.
Continui să le fierbi împreună 5-7 minute. Iei vasul de pe foc, iar după ce pastele şi sosul s-au mai răcorit, adaugi ricotta şi busuiocul verde fin tocat.
Paste cu vinete, rosii si ricotta
Pofta buna!