Paste cu verdeaţă si melci

Printeaza

Paste cu verdeaţă si melci

Paste cu verdeaţă si melci

Ingrediente:

  • un ou
  • 400 g făină
  • 100 ml apă
  • 120 g busuioc
  • 400 g melci
  • 50 g unt
  • 250 g roşii cherry
  • o lingură de muştar cu boabe
  • 3 roşii
  • un ardei capia
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare, piper

Preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se adaugă legumele tocate şi se călesc timp de trei minute.

Se curăţă ardeiul capia, se spală şi se toacă mărunt. Se pune peste legumele din cratiţă şi se căleşte două minute. Se adaugă roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe, sarea şi piperul.

Se lasă să fiarbă până când sosul format s-a îngroşat, apoi se adaugă muştarul şi se amestecă. 100 g busuioc se mixează împreună cu apa. Se amestecă bine cu oul bătut şi făina până când rezultă un aluat potrivit de tare.

Dacă este nevoie, se adaugă făină. Se lasă să odihnească zece minute, apoi întinde într-o foaie foarte subţire. Se taie cu un cuţit în fâşii lungi şi s pun la fiert în apă cu sare. Melcii se prăjesc în unt încins, se scot şi se serve alături de paste şi sosul de must.

Paste cu verdeaţă si melci.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata foarte apetisant. O data am mai mancat rapane (melci) si chiar mi-au placut.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.