Paste cu sunca si mazare

Printeaza

Paste cu sunca si mazare din: parmezan, smantana, sare, piper, nucsoara, paste, mazare, sunca.

Ingrediente:Paste cu sunca si mazare

  • 100 g parmezan
  • 250 ml smântână
  • sare
  • piper
  • nucşoară rasă
  • 400 g paste scurte (penne, fundiţe, spirale)
  • 200 g boabe de mazăre
  • 300 g felii de şuncă de Praga

 

Mod de preparare:

Fierbeţi pastele al dente, conform indicaţiilor de pe ambalaj (10-12 min). Puneţi separat la fiert mazărea, în apă cu puţină sare. Lăsaţi-o să fiarbă 10 minute, sau cât e nevoie să se pătrundă.

Tăiaţi fâşii parmezanul, cu un cuţit special de curăţat cartofi. Tăiaţi şunca pătrăţele. înfierbântaţi smântână într-o crăticioară.

Când paste au fiert, scurgeţi-le în strecurătoare, deasupra unui castron mare. Vărsaţi apa fierbinte din castron şi puneţi în el pastele.

Scurgeţi mazărea, puneţi-o peste paste. Adăugaţi şunca şi smântână, săraţi, piperaţi, presăraţi puţină nucşoară şi amestecaţi uşor.

Presăraţi fâşiile de parmezan şi serviţi imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.