Paste cu suc de rosii si sos de praz

Printeaza

Paste cu suc de rosii si sos de praz din: penne rigate, praz, ceapa, patrunjel, suc de roşii, supă de zarzavat sau apă, făină, sare, ulei de masline, piper alb.

Paste_cu_suc_de_rosii_si_sos_de_praz

Ingrediente:

  • 500 g penne rigate
  • 2 fire de praz
  • 1 ceapă
  • opţional, 1 legătură pătrunjel
  • 1 cană suc de roşii
  • 1/2 cană supă de zarzavat sau apă
  • 1 lingură făină
  • sare
  • 3 linguri ulei de măsline
  • piper alb măcinat

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare, urmând indicaţiile de pe ambalaj. Scurgi în stre­curătoare pastele fierte şi le treci prin jet de apă rece. Le stropeşti cu 1 lingură ulei şi le păstrezi la cald.

Pentru sos, tai ceapa mărunt şi prazul în ronde­le. Căleşti ceapa şi prazul în 2 linguri de ulei încins, timp de 2-3 minute.

Amesteci făina cu puţină supă rece şi le torni peste legumele călite, apoi adaugi treptat supa răma­să. Le laşi pe foc timp de 1-2 minute, amestecând continuu.

După ce sosul de praz s-a răcit, îl mixezi în blen- der împreună cu sucul de roşii, sare şi piper după gust. Pui sosul pe foc pen­tru 1 -2 minute, iar la sfârşit condimentezi cu pătrunje­lul tocat mărunt.

Sosul de praz poate fi servit atât cu paste, cât şi cu legume fierte. Amesteci pastele cu sosul de praz şi le serveşti imediat.

Paste cu suc de rosii si sos de praz

Paste_cu_suc_de_rosii_si_sos_de_praz

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.