Paste cu sparanghel la cuptor, pancetta şi roşii cherry

Printeaza

O reteta delicioasa de paste cu: penne, sparanghel, ulei de masline, pancetta, rosii cherry, busuioc, parmezan.

Ingrediente:Paste cu sparanghel la cuptor, pancetta şi roşii cherry

  • 400g de paste penne
  • 500g tulpini de sparanghel, curăţateţi tăiate în diagonală
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 6 felii de pancetta, tăiate bucăţele
  • 200g de rosii cherry, înjumătăţite
  • 1 mână bună frunze de busuioc
  • parmezan ras, pentru servit

 

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 200°C. Se fierb pastele în apă cu sare. Se aşază sparanghelul într-o tavă, se presară cu pancetta şi se stropeşte cu ulei.

Se lasă la cuptor 10 minute, până ce se rumeneşte pancetta, apoi se adaugă roşiile şi se mai lasă încă 5 minute.

Se scurg pastele şi se adaugă în tavă împreună cu frunzele de busuioc mărunţite şi asezonate.

Se amestecă bine până se omogenizează şi se serveşte în boluri, cu parmezan ras deasupra.

Paste cu sparanghel la cuptor, pancetta şi roşii cherry

Paste cu sparanghel la cuptor, pancetta şi roşii cherry

Pofta buna!

1 comentariu

  1. N-am folosit sparanghel pana acum, o sa incerc sa fac si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.