Paste cu sos de fenicul

Printeaza

Tocăniţă de legume cu peşte

Paste cu sos de fenicul

Ingrediente:

  • 300 g paste penne
  • 50 ml ulei de măsline
  • două cepe
  • smîntînă
  • doi căţei de usturoi
  • 150 ml vin alb demisesc
  • două bucăţi de fenicul
  • două portocale
  • 50 g unt
  • 100 g parmezan
  • busuioc verde
  • sare, piper
  • praz
  • mozzarella

Preparare:

Feniculul se curăţă, se spală şi se taie julien. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt sau se taie în felii subţiri. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa, se căleşte pînă cînd devine sticloasă, apoi se adaugă usturoiul şi feniculul.

Se călesc pînă cînd devin aurii, se toarnă vinul şi se mai fierbe încă cinci minute, timp în care feniculul se înmoaie, iar vinul se evaporă.

Se adaugă sucul de la portocale, untul, sarea şi piperul. Se adaugă smîntînă şi se lasă la fiert la foc mic pînă cînd scade sosul.

Pastele se fierb în apă cu un praf de sare, se trec sub un jet de apă rece, se pun într-o strecurătoare la scurs, apoi se aşază într-un castron.

Se toarnă deasupra sosul de fenicul, se presară parmezanul ras, busuiocul tocat, se amestecă şi se servesc imediat.

Paste cu sos de fenicul.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu am mancat paste cu sos de fenicul. Merita sa incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.