Paste cu sos de carne

Printeaza

Paste cu sos de carne din: carne de vita, morcov, ceapa, oregano, cimbru, parmzan, vin, suc de rosii, ulei, busuioc verde, rosii cherry, sare si piper.

Ingrediente:Paste_cu_sos_de_carne

  • 500 g paste (penne, spaghete, rigatoni)

pentru sos:

  • 500 g carne de vita tocata
  • 1 morcov
  • 2 cepe
  • 1/2 lingurita cu oregano
  • 1/2 lingurita cu cimbru
  • 2 linguri cu parmezan
  • 1/2 cana cu vin
  • 250 ml suc de rosii
  • 2 linguri cu ulei
  • busuioc verde
  • rosii cherry pentru decor
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pune pastele la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. Lasă-le conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Dă pe râzătoare morcovul şi ceapa (sau foloseşte robotul de bucătărie).

Inăbuşă ceapa şi morcovul în ulei cu un praf de sare şi două linguri cu apă. Când s-au înmuiat, adaugă carnea şi amestecă. Lasă pe foc până ce îşi schimbă culoarea, amestecând din când în când.

Adaugă vinul, sucul de roşii, oregano şi cimbrul. Lasă să fiarbă, pe foc mic, 30-35 de minute şi amestecă din când în când.

Când sosul e gata, scurge pastele şi pune-le în boluri. Toarnă deasupra câte un polonic cu sos, presară parmezan şi frunze de busuioc. Serveşte cu roşioare tăiate jumătăţi.

Paste cu sos de carne

Paste_cu_sos_de_carne

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Arata bine pastele astea, o sa le incerc si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.