Paste cu scoici si usturoi

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de paste cu scoici din: paste, scoici, moluste, rosii uscate, usturoi, ulei de masline, patrunjel, marar, sare si piper.

Ingrediente:Paste cu scoici si usturoi

  • 500 g paste mari şi striate
  • 1 kg scoici de apă dulce
  • 1 kg moluşte marine
  • 1 kg moluşte de estuar
  • 4 roşii uscate, conservate în ulei
  • 1 ardei iute roşu
  • 3 căţei de usturoi
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 lingură de pătrunjel tocat
  • 1 lingură de mărar tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Spălaţi scoicile în mai multe ape. Radeţi scoicile de apă dulce şi lasaţi-le 1 h, în apă. Puneţi scoicile într-o cratiţă de fontă, la foc mare şi lăsaţi-le să fiarbă 5-6 min, până se deschid. Scoateţi-le din cratiţă cu ajutorul unei spumiere, deasupra unui castron.

Fierbeţi moluştele la fel şi puneţi-le în strecurătoare. Scoateţi-le din cochilii, dar păstraţi câteva intacte, pentru decor. Strecuraţi zeama în care au fiert şi păstraţi-o.

Puneţi 5 l de apă într-o oală mare, adăugaţi sare şi lăsaţi o să cloco­tească. Adăugaţi pastele şi lăsaţi-le să fiarbă 12 min. Intre timp, curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l. Tăiaţi subţire roşiile conservate. Puneţi uleiul de măsline într-o tigaie adâncă, adău­gaţi usturoiul, feliile de roşii şi ardeiul fărâmiţat.

Căliţi totul 2 min, adăugaţi zeama în care au fiert moluştele şi, după ce dă în clocot, săraţi, piperaţi şi lăsaţi compoziţia să fiarbă 3 min.

Scurgeţi pastele, turnaţi-le în tigaie, amestecaţi, adăugaţi scoicile, moluş­tele şi verdeţurile, amestecaţi din nou, lăsaţi tigaia pe foc încă 2 min, iar apoi stingeţi focul. Decoraţi, eventual, cu scoicile în cochilii şi serviţi.

Paste cu scoici

Paste cu scoici si usturoi

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.