Paste cu scoici si rosii cherry

Printeaza

Paste cu scoici si rosii cherry din: scoici, spaghete, ulei de masline, usturoi, ardei iuti, rosii cherry, vin alb, patrunjel, paine.

Ingrediente: Paste_cu_scoici_si_rosii_cherry

  • 1kg de scoici mici
  • 400g de spaghete
  • 2 linguri ulei de măsline, plus extra pentru stropit pastele
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 ardei iuţi roşii, tocaţi
  • 140g de roşii cherry, tăiate în jumătăţi
  • 100ml de vin alb sec
  • 1 legătură mare de pătrunjel, tocat
  • pâine cu coajă crocantă, pentru servit

Mod de preparare:

Pune la fiert o oală mare cu apă rece, sărată. Sortează scoicile, aruncându-le pe cele cu cochilii rupte. Loveşte uşor scoicile deschise de suprafaţa de lucru – dacă nu se închid, aruncă-le şi pe ele. Spală scoicile rămase în 2 rânduri de apă rece.

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Intre timp, încinge uleiul într-o cratiţă şi căleşte usturoiul, ardeiul iute şi roşiile timp de 3-4 minute. Adaugă scoicile, toarnă vinul şi pune rapid capacul.

Găteşte totul 3-4 minute, agitând craţiţa din când în când, pentru ca toate scoicile să se deschidă. Aruncă-le pe cele care nu s-au deschis.

Scurge pastele şi amestecă-le cu scoicile şi usturoiul. Stropeşte totul cu ulei de măsline şi serveşte cu pâine cu coaja crocantă.

Paste cu scoici si rosii cherry

Paste_cu_scoici_si_rosii_cherry

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.