Paste cu rosii la cuptor

Printeaza

Paste cu rosii la cuptor din: paste, rosii, mozzarella, ceapa, usturoi, busuioc, oregano, sare, piper.

Ingrediente:Paste cu rosii la cuptor

  • 500 g penne sau rigatoni
  • 500 g roşii cherry
  • 200 g mozzarella
  • 2-3 linguri pastă de roşii
  • 1 fir de ceapă verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 1 linguriţă busuioc uscat
  • 1 linguriţă oregano uscat
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Fierbe pastele conform instrucţiunilor de pe pachet, între timp, prepară sosul într-o tigaie mare.

Căleşte ceapa şi usturoiul tăiate foarte fin, apoi, când s-au înmuiat, adaugă pasta de roşii şi condimentele. Dacă e nevoie, adaugă o ceaşcă de apă.

Dă focul mic şi lasă să clocotească, amestecând des. Când a fiert pasta de roşii, potriveşte de sare şi piper, adaugă o lingură de ulei de măsline, apoi pastele fierte. Stinge focul şi amestecă uşor, să fie pastele acoperite de sos.

Pune totul într-un vas ceramic. Adaugă roşii cherry tăiate jumătăţi şi rade deasupra mozzarella sau caşcaval. Dă la cuptor până când se topeşte mozzarella.

Serveşte-le calde, cu frunze de busuioc verde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.