Paste cu pecorino

Printeaza

Paste cu pecorino

Ingrediente:Paste cu pecorino

  • 600 g făină
  • două linguri de griş
  • 3 ouă
  • sare
  • parmezan sau pecorino (brânză de oaie)
  • condimente (oregano sau busuioc, piper)

 

Mod de preparare:

Imparte făina în două părţi egale. Jumătate din cantitate o ameste­ci cu ouăle şi grisul, iar cea de-a doua jumătate cu apă fierbinte. Frămânţi bine şi una şi cealaltă, apoi le uneşti şi frămânţi din nou până se obţine un aluat omogen, pe care îl laşi să se odih­nească pentru câteva minute.

Fă din acest aluat un sul mai subţire şi taie din el bucăţi de o jumătate de cen­timetru. Din fiecare bucată de aluat modelează între degete o „ureche”. Fierbe pastele astfel obţinute în apă cu sare şi condimente.

Când sunt gata, trece-le repede sub un jet de apă rece (ca să nu se lipească) şi serveşte-le cu brânză rasă. Mai pot fi servite cu pătrunjel tocat şi un sos de unt cu usturoi sau cu un sos ragu.

Paste cu pecorino

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.