Paste cu melci si usturoi

Printeaza

Paste cu melci si usturoi din: paste cochilie, melci, unt, usturoi, patrunjel, sare si piper.

Melcii sunt o sursă bogată de proteine și aminoacizi esențiali, care sunt necesari pentru construirea și repararea țesuturilor din organism.

Melcii conțin vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina B12, fier, calciu, magneziu și zinc. Aceste substanțe nutritive pot contribui la sănătatea oaselor, a sistemului imunitar și la funcționarea optimă a multor procese biologice.

Colagenul este o proteină esențială pentru sănătatea pielii, părului, unghiilor și a articulațiilor. Consumul de melci poate contribui la aportul de colagen în organism.

Anumite tipuri de melci conțin acizi grași omega-3, cunoscuți pentru beneficiile lor asupra sănătății inimii și creierului.

Glicozaminoglicani (GAGs): Aceste substanțe sunt găsite în cochilii de melci și sunt considerate a avea efecte benefice asupra sănătății articulațiilor.

Consumul de melci poate contribui la stimularea digestiei datorită conținutului lor de enzime. De asemenea, există unele cercetări care sugerează că melcii pot avea efecte benefice în reducerea simptomelor de gută, datorită conținutului lor de colagen și alte substanțe.

Preparatele din melci pot oferi o alternativă gustăroasă și sănătoasă la alte surse de proteine, cum ar fi carnea roșie sau procesată. Consumul moderat și gătitul adecvat pot aduce beneficii gastronomice și de sănătate.

 

 

IngredientePaste cu melci si usturoi

  • 20 paste-cochilie
  • 2 conserve de melci, în suc propriu
  • 150 g unt
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 linguri pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 240 C (treap­ta 8).

Fierbeţi pastele într-o cantitate mare de apă clocotită cu sare, circa 6 min; scurgeţi-le cât sunt încă puţin tari.

Frecaţi untul cu o furculiţă, încorporaţi usturoiul tocat, pătrun­jelul, săraţi şi piperaţi.

Scurgeţi melcii şi puneţi câte unul în fiecare pastă-cochilie. Adăugaţi puţin amestec pe bază de unt.

Aşe­zaţi scoicile umplute în 4 tăviţe. Puneţi-le cateva minute în cuptor ca să se gratineze.

 

Poftă bună!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Melci cu sos de rosii

Melci cu sos de rosii

Melci cu sos de rosii din: melci de mare, usturoi, ceapă, roşii bine coapte, ardei iute, ulei de măsline, sare. Melcii sunt o sursă bogată de proteine și aminoacizi esențiali, care sunt necesari pentru construirea și repararea țesuturilor din organism. Melcii conțin vitamine și minerale importante, cum ar fi vitamina B12, fier, calciu, magneziu și zinc. Aceste substanțe nutritive pot contribui la sănătatea […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.